„Back 2 school”: Avem o curriculă școlară învechită sau cum o modificăm? Subiectul unei noi ediții „ON&OFF the record”

„Back 2 school”: Avem o curriculă școlară învechită sau cum o modificăm? Subiectul unei noi ediții „ON&OFF the record”

Sunt prea multe obiecte de studiu și prea multe teme pentru acasă? Curricula școlară e învechită, iar abilitățile de care are nevoie astăzi un matur în devenire, de cele mai multe ori, nu le dobândește la școală? Sunt doar câteva dintre întrebările pe care, probabil nu o dată, vi le-ați adresat sau le-ați auzit în societate. Pentru că ne apropiem de un nou an școlar, ne-am propus să discutăm subiectul la cea de-a patra ediție a evenimentului ON&OFF The Record.

La această ediție, intitulată „Back 2 school. Back 2 cirriculum”, vom analiza actualitatea și calitatea curriculei școlare, cât de eficientă este ea și care sunt alternativele învățământului public. Totodată, ne propunem să vedem dacă, odată cu schimbarea șefilor din Educație, sunt planificate și schimbări la nivel de strategie și de programă școlară.

Pentru a tălmăci fiecare aspect în parte, am invitat la discuție cu mai mulți participanți. Despre planurile pe care le are Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, ne va povesti ministra Liliana Nicolaescu-Onofrei.

Cum fac față profesorii programei școlare, corespunde ea sau nu realității, ne va spune directoarea liceului „Mihai Viteazul”, Nelly Berezovschi.

Bineînțeles, vom face o comparație cu sistemul de învățământ privat. Mai multe ne vor povesti directoarea școlii-grădiniță „Pas cu Pas”, Valentina Lungu, și directoarea adjunct pe instruire la Școala Internațională „Heritage”, Inga Chiosa.

Vom încerca să discutăm și despre alternativele pe care le au părinții. De exemplu, președinta Asociației Homeschooling Moldova, Diana Chicu, este convinsă că fiecare copil asimilează cunoștințele în ritmul și maniera proprie, motiv pentru care are nevoie de un program individual. Argumentele ni le va prezenta la eveniment. Mai mult, își va povesti experiența, în contextul în care una dintre fetițele ei practică homeschoolingul deja de doi ani.

Printre participanți va fi și fondatorul proiectului codifun.com, Veceaslav Caburgan, care ne va spune cum să combinăm utilul și plăcutul cu ajutorul soluțiilor IT.

Și ca să ajungem la o finalitate, împreună, vom încerca să găsim soluții pentru îmbunătățirea curriculei. Mai ales că îi vom avea alături și pe directorul Departamentului Buna Guvernare al Fundației Soros Moldova, Alexandru Musteață, managera de proiect de la Kids Academy, Diana Nanu, dar și managerul de proiect de la Simples, Andrei Matcovschi.

Evenimentul va avea loc marți, 13 august, la ora 18:30, la Biblioteca „Onisfor Ghibu” (str. Nicolae Iorga 21/A). Accesul este posibil doar în baza unei înregistrări, care o puteți face AICI, dar și în urma confirmării recepționate cu o zi înainte de eveniment. Participarea este gratuită.

„ON&OFF the record” este organizat de Agora.md în parteneriat cu Youth Association ASIST. Acest eveniment este parte a proiectului „Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), finanțat de USAID, UK aid și implementat de Internews in Moldova, care are ca scop promovarea dezvoltării mass media independente și profesioniste, și crearea unui sector media mai rezistent la presiunile politice și economice.

Reacții la acest articol
Spațiu rezervat vizitatorilor Agora.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.