Potrivit materialelor cauzei penale, în schema de contrabandă erau implicați câțiva locuitori din municipiul Edineț, dar și cetățeni ai României neidentificați încă de anchetatori. Potrivit unui comunicat emis presei, suspecții s-au întâlnit și au stabilit din timp un plan de acțiuni bine determinat, cu distribuire de roluri și funcții – aprovizionarea, împachetarea și transportarea produselor de tutun.


Pe 1 august, planurile grupării au fost date peste cap. În satul Șireuți, raionul Briceni, suspecții au fost prinși în flagrant cu 80 de mii de pachete de țigări cu timbru de acciz al Republicii Moldova. Oamenii legii au mai găsit două bărci gonflabile, lanterne, staţii radio, binocluri și unităţi de transport destinate săvârşirii infracţiunii.


Pentru a reține bănuiții, ofițerii au tras mai multe focuri de armă. Și asta pentru că aceștia nu s-au supus somațiilor legale. În total, pe mâna oamenilor legii au ajuns trei persoane. Unii au reușit să se ascundă din cauza vizibilității reduse. Aceștia urmează să fie reținuți, dau asigurări responsabilii.


Totodată, în mai multe localități din raionul Edineț, au fost efectuate simultan 11 percheziţii în locuinţele, depozitele şi autoturismele persoanelor implicate. Au fost ridicate accesorii de la stațiile radio, saci de dimensiuni mari care erau folosiți pentru ambalarea țigaretelor, binocluri, bande adezive, înscrisuri de ciornă şi alte obiecte.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă de la trei la zece ani de pușcărie.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!