„Mă bucur că lumea este cointeresată de acest lucru, că au grijă de domnul președinte. El a fost în live. Ar fi corect ca el să răspundă la asemenea întrebări. Nu cred că pot să răspund pentru alte persoane. Nu credeți că el îmi raportează unde este și ce face. Ar fi corect ca eu să promovez ideile partidului, să discut ceea ce le este interesant oamenilor și nu de ce este nevoit Ilan Șor să nu apară în spațiul public. Eu cred că e clar ce pericol este pentru viața și securitatea lui există și din ce motiv eu nu comentez unde se află și ce face”, a declarat Marina Tauber.

Totuși, spune deputata, în cel mai scurt timp liderul Partidului Șor va sparge tăcerea și va veni cu explicații.

 „Noi am promis că Ilan Șor va veni cu comentarii, iar acest lucru s-a întâmplat în timpul protestului. În curând va fi organizată o conferință de presă, o ieșire publică cu participarea lui și atunci va fi corect ca toți jurnaliștii să afle toate detaliile”, a subliniat parlamentara.AGORA amintește că pe 25 iulie, prin decizia Curții de Apel Cahul, Ilan Șor a fost anunțat în căutare națională. În același timp, instanța a emis o încheiere care autorizează un mandat de arestare pe numele parlamentarului.

De partea cealaltă, Ilan Șor a acuzat că justiția este controlată de noua guvernare și că este supus unor „fărădelegi cinice”. Fostul primar de Orhei a mai spus că a fost nevoit să se retragă din cauza amenințărilor la care ar fi fost supus atât el, cât și familia și echipa lui.

Pe 16 iulie, Procuratura municipiului Chişinău a demarat o serie de acţiuni de urmărire penală în dosarul pornit pe faptul trecerii ilegale, în perioada 14-17 iunie 2019, a frontierei de stat de către Ilan Șor. Acuzatorii afirmă că Șor a plecat din țară fără a trece controlul vamal și cel de frontieră.

De menționat că, pe 27 iunie, președintele Igor Dodon a declarat că fostul lider PD, Vlad Plahotniuc și deputatul Ilan Șor ar fi avut condiții preferențiale de intrare pe Aeroportul Internațional Chișinău. Potrivit președintelui Igor Dodon, cei doi ar fi avut intrări separate de ceilalți pasageri, care duceau direct la avion. Declarațiile au fost însă dezmințite de compania care administrează aeroportul.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!