Cei patru candidați selectați sunt Liuba Șova, Eduard Serbenco, Vladimir Grosu și Nicolae Roșca.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, prim ministra Maia Sandu a exlicat de ce candidaturile la CCM au fost anunțate la miez de noapte:

„Astăzi, 8 august, toată ziua au avut loc interviurile cu candidații la funcția de judecător al Curții Constituționale. Conform Regulamentului, toți candidații trebuie intervievați în aceeași zi, din acest motiv, concursul a durat până seara târziu. De asemenea, suntem obligați să anunțăm rezultatele imediat după finalizarea concursului”, a declarat șefa Cabinetului de miniștri.

Interviurile cu fiecare candidat au durat aproximativ 40 de minute. În concurs au fost acceptați 12 candidați. 

Comisia este constituită din următorii membri: premierul Maia Sandu, ministrul Justiției, Olesea Stamate, secretarul general adjunct al guvernului, Roman Cazan, avocatul poporului, Mihail Cotorobai (drept de vot consultativ), expertul în drept public, Nicolae Osmochescu, doctorul în drept, Octavian Cazac, președintele Centrului de Resurse juridice, Vladislav Gribincea, și directorul executiv al Institutului pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), Iulian Groza.

Înregistrările video vor fi publicate online odată cu încheierea  interviurilor.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!