Cum s-au prezentat în fața comisiei guvernamentale cei patru candidați din care vor fi selectați doi judecători la CC (VIDEO)

Cum s-au prezentat în fața comisiei guvernamentale cei patru candidați din care vor fi selectați doi judecători la CC (VIDEO)

Guvernul a publicat înregistrările video cu prestația celor patru candidați selectați de membrii comisiei guvernamentare pentru alegerea a doi judecători la Curtea Constituțională (CC). Doi dintre aceștia urmează a fi numiți, în cele din urmă, în funcțiile de judecători la Înalta Curte. AGORA vă prezintă cum au decurs interviurile cu cei patru candidați care au trecut în următoarea etapă.

Candidații au primit câte o întrebare din partea fiecărui membri al juriului. FIecare interviu a durat, în mediu, în jur de 40 de minute.

Liuba Șova - 77.4 puncte

Publicitate

Liuba Șova este magistru în Drept și lector superior universitar la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova.

Candidata a obținut cel mai mare punctaj de la Vladislav Gribincea. Membrul comisiei i-a acordat 86 de puncte.

Eduard Serbenco - 76.8 puncte

Eduard Serbenco deține funcția de secretar de stat în Ministerul Justiției. Acesta predă și la Universitatea de Stat din Moldova.

Candidatul a obținut cel mai mare punctaj de la Nicolae Osmochescu. Membrul comisiei l-a notat cu 105 puncte, punctaj record al concursului.

Vladimir Grosu - 73.2 puncte

Vladimir Grosu este doctor în drept, conferențiar universitar și fost ministru al Justiției.

Grosu a obținut cel mai mare punctaj de la Vladislav Gribincea - 88 de puncte.

Nicolae Roșca - 69.0 puncte

Nicolae Roșca este avocat, doctor în drept și conferențiar universitar la Universitatea de Stat din Moldova.

Roșca a obținut cel mai mare punctaj de la ministra Justiției, Olesea Stamate - 78 de puncte.

Vezi și: Cum au votat membrii comisiei guvernamentale pentru selectarea a doi judecători la Curtea Constituțională (DOC)

Amintim că din cei 12 candidați înscriși în cursa pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională, membrii comisiei delegate de Guvern au selectat patru candidați. Potrivit membrilor comisiei, deși trebuiau să fie alese doar două nume, punctajul pe care l-au acumulat candidații în timpul interviurilor a fost foarte apropiat. Anume din acest motiv, oficialii de la Guvern au decis să extindă lista celor aleși în prima etapă. Ulterior, echipa Executivului va lua o decizie finală și va anunța cine sunt cei doi magistrați care vor ocupa fotoliile de la Înalta Curte.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal