UPDATE 12:57 Potrivit inspectorului ANSA, Ion Dabija, ouă cu termen de valabilitate expirat au fost găsite la încă o grădiniță din sectorul Ciocana al Capitalei.

„Mai departe scriem notificări de urgență către toate Direcțiile de Educație, Tineret și Sport din sectoarele municipiului Chișinău. În comun cu dumnealor vom verifica toate grădinițele referitor la achiziția ouălor. Ei ne informează despre măsurile întreprinse, mai departe în comun aplicăm măsurile prevăzute de lege”, a declarat Ion Dabija pentru AGORA.

Potrivit inspectorului, administrațiile celor două grădinițe s-au ales cu două procese verbale privind aplicarea unor sacnțiuni administrative, dar nu au fost stabilite deocamdată cuantumul amenzilor.

Inspectorul ANSA a confirmat termenul de valabilitate al ouălor din imagini.

Știrea inițială:

Din imagini se vede termenul de valabilitate al mai multor ouă a expirat la data de 29 iulie curent.


Foto: protv.md

Descoperirea are loc după ce opinia publică a aflat despre cazul peștelui cu viermi și a pâinii cu metal de la grădinița nr. 177 din Chișinău. În acest caz Centrul Național Anticorupție a demarat investigații, iar șefa Direcției municipale Educație, Tineret și Sport, Rodica Guțu, a precizat că un caz de pește cu paraziți, într-adevăr, a fost înregistrat la o grădiniță din sectorul Ciocana. „Noi am sesizat atunci ANSA, produsul nu a ajuns pe masa copiilor, s-a luat atitudine. Asta s-a întâmplat acum trei luni”, a spus ea.

După imaginile apărute în presă Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor s-a autosesizat și a inițiat controale la instituțiile de învățământ general din Chișinău și din alte localități.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!