Potrivit poliției, suspectul contacta persoanele care își vindeau diferite bunuri pe internet, spunând că vrea să le cumpere. Ulterior, motivând că se află peste hotare, cerea de la potențialele victime datele bancare ale cardurilor pentru a transfera banii. După ce primea numărul cardului, tânărul spărgea parolele și extrăgea banii de pe contul acestora.

Audiat de polițiști, bărbatul și-a recunoscut vina în comiterea a patru cazuri de acest fel. Suma totală a prejudiciului a fost estimată la puțin peste 42 de mii de lei. Din acești bani, el și-a procurat telefoane mobile, un notebook și o motocicletă.

Polițiștii au mai stabilit că tânărul practica această activitate de la începutul lunii iunie. A fost inițiată o cauză penală pentru escrocherie, suspectul fiind cercetat în stare de libertate. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă închisoare până la trei ani de închisoare.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!