Dumitru Robu și-a ales trei adjuncți. Candidaturile, acceptate de CSP

Dumitru Robu și-a ales trei adjuncți. Candidaturile, acceptate de CSP

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, și-a ales trei adjuncți. Este vorba de procurorii Eduard Bulat, Mircea Roșioru și Alexandru Nichita. Cele trei candidaturi au fost acceptate de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP).

Eduard Bulat este procuror-șef al Secției politici, reforme și management al proiectelor din cadrul Procuraturii Generale. Anterior, presa a scris că omul legii investește anual sute de mii de lei în construcția unui apartament și că sumele depășesc veniturile sale oficiale. Este vorba despre un apartament dintr-un bloc situat pe strada Melestiu din capitală, în care au primit locuințe la jumătate de preţ mai mulţi procurori. Atunci, el a spus că achită apartamentul dintr-un împrumut fără dobândă, acordat de sora lui de peste hotare.

Mircea Roșioru a fost adjunctul fostului procuror general, Eduard Harunjen. După ce Harunjen și-a dat demisia, acesta a ținut un discurs laudativ la adresa șefului său, mulțumindu-i „pentru tot binele făcut pentru societate”.

Publicitate

Alexandru Nichita ocupă funcția de procuror-șef al Direcției politici, reforme și protecția intereselor societății a Procuraturii Generale. Presa a scris că, în perioada în care a condus Secția investigaţii financiar-economice şi Direcţia investigaţii generale, acesta a reuşit să-şi ridice un imobil de lux pe un teren achiziţionat în 2012. Imobilul nu figura însă în declaraţiile sale de avere. „Casa e nefinisată. De asta nu am declarat-o”, a explicat atunci procurorul.

Amintim că, din cele nouă candidaturi pentru funcția de procuror general interimar, Parlamentul a ales-o pe cea a lui Dumitru Robu. Președintele Igor Dodon a acceptat-o și a semnat decretul de numire în funcție. Dumitru Robu a ocupat funcția de șef adjunct al Procuraturii Chişinău, oficiul central. În gestiunea procurorului Dumitru Robu se află dosarul licitaţiei trucate privind amenajarea parcărilor în Chişinău.

Fostul procuror general Eduard Harunjen și-a dat demisia pe 11 iulie. El a invocat în cerere „agravarea stării de sănătate”.

Pe 9 august, Consiliul Superior al Procurorilor a anunțat concursul pentru ocuparea funcției de procuror general interimar. Asta deși ministra Justiției, Olesea Stamate, a solicitat membrilor CSP să amâne anunțarea concursului pentru luna septembrie, pentru că legea ar urma să fie modificată.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal