Eduard Bulat este procuror-șef al Secției politici, reforme și management al proiectelor din cadrul Procuraturii Generale. Anterior, presa a scris că omul legii investește anual sute de mii de lei în construcția unui apartament și că sumele depășesc veniturile sale oficiale. Este vorba despre un apartament dintr-un bloc situat pe strada Melestiu din capitală, în care au primit locuințe la jumătate de preţ mai mulţi procurori. Atunci, el a spus că achită apartamentul dintr-un împrumut fără dobândă, acordat de sora lui de peste hotare.

Mircea Roșioru a fost adjunctul fostului procuror general, Eduard Harunjen. După ce Harunjen și-a dat demisia, acesta a ținut un discurs laudativ la adresa șefului său, mulțumindu-i „pentru tot binele făcut pentru societate”.

Alexandru Nichita ocupă funcția de procuror-șef al Direcției politici, reforme și protecția intereselor societății a Procuraturii Generale. Presa a scris că, în perioada în care a condus Secția investigaţii financiar-economice şi Direcţia investigaţii generale, acesta a reuşit să-şi ridice un imobil de lux pe un teren achiziţionat în 2012. Imobilul nu figura însă în declaraţiile sale de avere. „Casa e nefinisată. De asta nu am declarat-o”, a explicat atunci procurorul.

Amintim că, din cele nouă candidaturi pentru funcția de procuror general interimar, Parlamentul a ales-o pe cea a lui Dumitru RobuPreședintele Igor Dodon a acceptat-o și a semnat decretul de numire în funcție. Dumitru Robu a ocupat funcția de șef adjunct al Procuraturii Chişinău, oficiul central. În gestiunea procurorului Dumitru Robu se află dosarul licitaţiei trucate privind amenajarea parcărilor în Chişinău.

Fostul procuror general Eduard Harunjen și-a dat demisia pe 11 iulie. El a invocat în cerere „agravarea stării de sănătate”.

Pe 9 august, Consiliul Superior al Procurorilor a anunțat concursul pentru ocuparea funcției de procuror general interimar. Asta deși ministra Justiției, Olesea Stamate, a solicitat membrilor CSP să amâne anunțarea concursului pentru luna septembrie, pentru că legea ar urma să fie modificată.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!