„Procurorul interimar al Găgăuziei, Vasile Stoinov, a fost numit ilegal. Au fost încălcate mai multe acte normative. În primul rând, în funcția de procuror sau procuror interimar al autonomiei poate fi numit doar un procuror care activează în Găgăuzia. Dl Stoinov, la momentul numirii în funcția dată, nu activa în cadrul Procuraturii din Găgăuzia”, a declarat Irina Vlah.

Bașcanul a mai spus că, potrivit legii, asigurarea interimatului nu trebuie să depășească termenul de un an, prevederea fiind încălcată.

„Eu insist să fie anulat ordinul de numire în funcție a lui Vasile Stoinov. În locul lui trebuie numit un adjunct al procurorului Găgăuziei, așa cum e prevăzut în lege. El a primit ordine din partea Partidului Democrat. Unul dintre ele – inițierea unui dosar penal împotriva mea. A avut misiunea să facă tot posibilul ca să nu fiu admisă în campania electorală sau să se facă tot ce e posibil ca să fiu scoasă din cursă”, a adăugat Irina Vlah.

Nici Vasile Stoinov, nici Dumitru Robu nu au venit, deocamdată, cu o reacție.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!