Noile modificări ale regulamentului vin să sporească nivelul de integritate şi profesionalism al șefilor de spitale.

„Pentru a accede în funcţii, candidaţii vor trebui să completeze o declarație de integritate, o declarație despre rudenie sau afini până la gradul patru în instituția pentru care candidează. Se vor permite doar două mandate în una și aceeași instituție. Cei care au condus instituția mai mult de nouă ani nu mai pot participa la concurs pentru aceeași funcţie. Cu 90 zile înainte de expirarea contractului, ministerul anunță concurs fără a aștepta careva notificări, nu se mai organizează concurs cu o singură persoană”, a scris Nemerenco pe pagina sa oficială.

Ministra a mai spus că în următoarea perioadă  va fi majorat suplimentul pentru munca de noapte oferit personalului angajat în instituțiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală. 

De asemenea, șefa de la Sănătate a precizat că  vor fi majorate şi indemnizațiile unice pentru activitatea în zone rurale de la 45 mii lei pentru medici și farmaciști la 120 mii lei și de la 36 mii lei pentru personalul medical și farmaceutic mediu până la 96 mii lei.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!