Animalele sălbatice din Siberia îşi părăsesc habitatul natural în urma incendiilor de vegetaţie (VIDEO)

Animalele sălbatice din Siberia îşi părăsesc habitatul natural în urma incendiilor de vegetaţie (VIDEO)

Animalele sălbatice caută hrană în satele din toată Siberia, în timp ce experţii în climă avertizează asupra incendiilor care vor fi din ce în ce mai grave în fiecare an din cauza creşterii temperaturilor, cu 10 grade Celsius peste medie, potrivit mass-mediei locale, citate de Mediafax. Animalele sălbatice se îndreaptă către oameni în timp ce scapă de pădurea asemănătoare cu camerele de gaz, iar focurile sălbatice continuă să se răstoarne pe aproape 3 milioane de hectare. Urşii şi vulpile fug de taiga, în timp ce animalele mai mici se sufocă din cauza fumului.

În timp ce preşedintele Putin a ordonat Ministerului Apărării ca armata să se implice în stingerea incendiilor, nu există un sistem care să ajute animalele sălbatice.

Tot ce pot face este să fugă şi să caute mâncare în altă parte, locuitorii încearcă să facă tot ce pot pentru a le ajuta.

Publicitate

Astfel, un martor ocular a filmat o familie de vulpi care fugeau din calea dezastrului. Animalele supravieţuitoare încearcă să găsească un loc sigur şi hrană şi, în primul rând, apă. Biologii şi ecologii avertizează că o întâlnire cu prădătorii, mai ales acum când animalele sunt stresate, pot fi periculoase şi recomandă oamenilor să îşi păstreze distanţa.

Chiar şi Arcticul este în flăcări, fiind învăluită într-o o pătură de fum o zonă mai mare decât Uniunea Europeană, iar în mai multe zone mari din Siberia a fost decretată starea de urgenţă.

De asemenea, experţii au emis avertismente cu privire la o schimbare majoră a climatului în Siberia.

MaKsim Iakovenko, şeful Serviciului Federal rus de Hidrometeorologie şi Monitorizare a Mediului a declarat: „Problema esenţială a fost stingerea incendiilor forestiere, aşadar aş dori să spun că situaţia se va agrava în fiecare an din cauza schimbărilor climatice.

Temperaturile din unele regiuni siberiene au depăşit deja nivelul mediu cu 8 până la 10 grade Celsius, a explicat acesta.

„Înseamnă că în viitor ne vom confrunta cu undele de căldură de durată, uscarea solurilor şi astfel temperaturile vor creşte, nu exponenţial, dar într-un ritm semnificativ, mai mare decât în ​​medie în întreaga lume. De aceea, situaţia climatică se va deteriora (în Siberia)”, a adăugat acesta.

Zona incendiilor naturale din Rusia a depăşit 3 milioane de hectare.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal