Peste 450 de pompieri şi 23 de avioane au fost mobilizate în întreaga ţară pentru combaterea acestor incendii care au făcut ravagii mai ales pe insula Elafonissos şi în jurul localităţii Marathon din apropiere de Atena.

Un camping şi un hotel de pe insula Elafonissos, precum şi o colonie de vacanţă din apropiere de Marathon fost evacuate, a relatat agenţia oficială de presă ANA. Marathon se găseşte la mică distanţă de staţiunea balneară Mati, unde 102 persoane au pierit în 2018 în cel mai ucigaş incendiu produs până acum în Grecia.

Au fost evacuate sate şi zone de campare pentru turişti. Nu s-au înregistrat victime.

Pompierii au reuşit să ţină focarele sub control, cu ajutorul avioanelor şi elicopterelor.

Se estimează că duminică, 11 august, temperatura va urca până la 40 de grade Celsius în anumite regiuni, unde este aşteptată de asemenea o înteţire a vântului  În plus, vântul bate cu intensificări de până la 75 km/h din spre Marea Egee.

Șeful Protecţiei civile Nikos Hardalias, care a plasat serviciile de urgenţă la un nivel ridicat de alertă, a declarat că este pentru prima oară după anul 2012 când Grecia se confruntă cu o astfel de combinaţie periculoasă între temperaturi caniculare, vânturi puternice şi secetă.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!