Poliția susține că la Moscova au fost „numai” 136 de persoane, pentru „diverse delicte comise în cursul unei manifestații neautorizate”.

La mitingul autorizat de la Moscova, de pe bulevardul Saharov, au participat aproape 60 de mii de oameni, potrivit organizatorilor, dar autoritățile dau circa 20 de mii de persoane.

Într-o rezoluție finală, manifestanții au cerut, din nou, autorităților electorale înregistrarea candidaților independenți și a celor din partea opoziției în cursa electorală pentru alegerile în duma orășenească, din septembrie; eliberarea imediată și necondiționată a „deținuților politici” - a persoanelor reținute de poliție în urma protestelor precedente; demisia primarului Moscovei.

Manifestația a decurs, în general, fără incidente și s-a încheiat cu un scurt concert, în ciuda avertismentelor autorităților care nu și-au dat permisiunea pentru acesta.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!