„Decizia Procuraturii de clasare a dosarului cu câinele „EROU” precum și analiza veterinară, spulberă ideea cinică a „CRUZIMII părintelui Văluță” pompată activ în presă și demonstrează încă o dată că: câinele nu a fost maltratat!!! Nu vreau iarăși să ating rana sau să mă justific, ci să spun - RUȘINE autorilor isteriei paranoice și dezinformatorilor pe care i-am reclamat deja la poliție... Asta arată cât de rea e lumea astăzi...”, a scris Văluță pe pagina sa de Facebook.

Acesta prezintă și o copie a Ordonanței emise de Procuratuara Anenii Noi.Văluță postează și o expertiză veterinară a stării câinelui transportat legat de automobil. Constatarea arată că starea lui era satisfăcătoare.


„Am spus și repet că am regretat doar metoda necorespunzătoare de transportare într-o situație lipsită de alternativa când scopul a fost - securizarea spațiului public al copiilor. Acum să revenim la slujire cu conștiința curată...”, adaugă Văluță în postare.

AGORA amintește că Ghenadie Văluță a fost surprins conducând o mașină în spatele căreia era legat cu un lanț un câine. Automobilul a fost stopat de alți trecători. În replică, Valuță a menționat atunci că circula cu o viteză foarte mică și că a recurs la acest gest pentru că patrupedul ar fi fost foarte violent. 

Totodată, societatea civilă a inițiat o petiție online în care cere „judecarea lui Ghenadie Valuță pentru cruzime față de animale”.

Sesizarea la adresa Procuraturii a venit din partea deputatului fracțiunii blocului ACUM, Radu Marian.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!