Potrivit deputatului Dinu Plângău, la bază sunt „constatările îngrijorătoare ce țin de migrația tinerilor, problema demografică și lipsa de oportunități”. Acesta a îndemnat partidele parlamentare să-și stabilească o prioritate din problemele tinerilor din Moldova. 

Deputații vor crea un grup de lucru compus din parlamentari și societatea civilă, care vor elabora un plan de acțiuni menit să dezvolte programe de orientare profesionale și stagiu de practică pentru studenți. Totodată, aceștia au anunțat că-și doresc să contribuie la diminuarea corupției din instituțiile de învățământ din Moldova. 

Secretarul de stat de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Adrian Băluțel, a anunțat despre lansarea platformei contez.pasyouth.md, care va servi drept suport pentru consultarea tinerilor.

La rândul său, Dan Perciun a enumerat o serie de probleme cu care se confruntă tinerii moldoveni, cum ar fi accesul la locuințe, locuri de muncă bine plătite, susținerea programelor de voluntariat sau posibilitatea tinerilor de a alege disciplinele școlare. 

Precizăm că Adunarea Generală a Națiunilor Unite a aprobat la 17 decembrie 1999, la recomandarea făcută de către Conferința mondială a miniștrilor responsabili pentru tineret, de a marca Ziua Internațională a Tineretului la 12 august.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!