Eradicarea corupţiei sistemice din sectorul public şi privat, repatrierea banilor sustraşi în urma devalizării sistemului financiar-bancar şi restabilirea încrederii cetăţenilor în instituţiile statului. Sunt principalele probleme cu care se confruntă Centrul Național Anticorupție în viziunea noului șef al instituției, Ruslan Flocea. Șeful de la CNA a cerut sprijinul partenerilor europeni în sensul iniţiativelor de reformare a instituției sub aspectul consolidării capacităţilor instituţionale şi fortificării subdiviziunii de recuperare a bunurilor infracţionale.
„Principalele obiective care trebuie să le realizeze Centrul, într-un timp foarte scurt, sunt: eradicarea corupţiei sistemice din sectorul public şi privat, repatrierea banilor sustraşi în urma devalizării sistemului financiar-bancar şi restabilirea încrederii cetăţenilor în instituţiile statului. Totodată, societatea aşteaptă progrese pe segmentul combaterii corupţiei mari, care nu trebuie să se bazeze pe apartenența politică, iar pentru a lupta cu corupţia la nivel înalt este necesară revizuirea competenţelor CNA şi setarea unor noi priorităţi". a declarat Flocea.
Mai mulţi experţi ai Delegaţiei Uniunii Europene au subliniat necesitatea continuării reformelor structurale din sector care să îmbunătățească eficiența și transparența CNA. De asemenea, UE și-a reiterat sprijinul pe termen lung care ar trebui să schimbe viața cetățenilor și să sporească încrederea în instituțiile publice centrale anticorupție.
Pe 31 iulie candidatura noului șef al Centrului Național Anticorupție a fost votată de Parlament. Candidatura lui Ruslan Flocea a fost aprobată cu 72 de voturi din cei 78 de deputați prezenți la ședință
Vezi și aceste știri

Rusia ar fi în căutare de noi recruți în armată pentru luptele din Ucraina. Ce oferte ar propune deținuților

Armata devine obligatorie în Letonia. Ministrul apărării: Nu avem motive să credem că Rusia îşi va schimba comportamentul
