Oamenii legii din punctul de trecere Palanca au identificat în fluxul de călători un cetățean moldovean care conducea autoturismul în baza permisului falsificat. La controlul de frontieră, șoferul de 27 de ani a înmânat permisul de conducere, care ar fi eliberat din 2011 de către autoritățile Federației Ruse.

Drept al cercetării amănunțite a documentului s-a stabilit că acesta prezintă semne clare de contrafacere. În cele din urmă, tânărul a recunoscut că și-a perfectat documentul acum opt ani, în Rusia, prin intermediul unui prieten. La decizia sa, dar deja în calitate de pasager, a revenit în țară.

Cel de-al doilea permis de conducere falsificat a fost ridicat de către polițiștii de frontieră din punctul de trecere Costești. În urma verificărilor suplimentare ale actului s-a costatat că acesta este unul falsificat. Șoferul a recunoscut că procurase acum doi ani permisul contra sumei de 100 de euro.

Totodată, în dimineața zilei de 11 august, în punctul de trecere Vulcănești, pe pista de ieșire din țară s-a prezentat un autoturism de model Audi, înmatriculat în Republica Moldova. În urma verificării fizice a mijlocului de transport, dar și a documentelor prezentate de către un moldovean de 32 de ani, polițiștii de frontieră au stabilit că numărul înscris în certificatul de înmatriculare nu coincinde cu cel aplicat pe plăcuță.

Audiat, moldoveanul a declarat că nu cunoaște despre schimbările depistate, mai mult că nu a verificat documentele și mașina când a procurat-o. Până la elucidarea tuturor circumstanţelor pe caz autoturismul a fost indisponibilizat pe teritoriul SPF Vulcănești.

În baza celor constatate au fost pornite cercetări pe numele a trei cetățeni moldoveni, iar actele neveridice, cât și automobilul au fost ridicate conform procedurii legale.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!