„Începând cu data de 10 august și până la moment, au solicitat asistenţă medicală 42 de persoane, cu vârste cuprinse între 17-58 de ani, cu semne de toxiinfecţie alimentară. În total, la eveniment au participat 74 de persoane, inclusiv opt copii – din muninicipiul Chişinău, raioanele Ialoveni şi Cimişlia”, se arată în comunicatul ANSP.

Dintre cei care au solicitat asistenţă medicală, la Spitalul Municipal de Boli Contagioase pentru Copii a fost internată o persoană. Alți 24 de petrecăreți au ajuns la Spitalul Clinic Republican de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă”. 12 persoane au fost internate la Spitalul din Cimișlia, iar altele cinci primesc îngrijiri medicale la domiciliu, fiind supravegheate de medicul de familie.

„La internare, bolnavii prezentau slăbiciune generală, febră 38,0 – 40,0, frisoane, dureri abdominale, greţuri, vomă, scaune lichide. Starea pacienţilor se apreciază ca fiind medie şi uşoară”, a mai menționat ANSP.

În prezent, specialiștii Agenției investighează cazul, se mai arată în comunicat.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!