„Astăzi, l-am numit pe domnul general de brigadă în rezervă, Victor Gaiciuc, în funcția de consilier al Președintelui Republicii Moldova în domeniul apărării și securității naționale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate. Consider că Victor Gaiciuc are o experiență temeinică în organele securității statului, a deținut funcții de conducere, manifestînd profesionalism inclusiv în calitate de ministru al apărării”, a scris Igor Dodon.

„Prin desemnarea domnului Victor Gaiciuc în funcție, am deplină încredere în capacitatea domnului Gaiciuc de a garanta eficiența în activitatea Consiliului și de a contribui la întărirea sectorului apărării și securității naționale”, a conchis șeful statului.


AGORA menționează că secretarul Consiliului Suprem de Securitate trebuie să fie o persoană civilă. Totodată, este numit în funcţie şi eliberat din funcţie de către preşedintele Republicii Moldova şi se subordonează acestuia.

Citește și: Îl vrea pe tatăl finului! Cine este Victor Gaiciuc, propus de Dodon în fruntea Apărării

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!