Astfel, timp de o săptămână, polițiștii din nordul țării au tras mai mulți șoferi pe dreapta pentru a discuta despre cauzele și riscurile tragediilor în trafic, împărțind pliante informative.

Acțiunea a avut loc în contextul în care, în primele șapte luni ale acestui an, în nordul țării s-au produs 234 de accidente rutiere, în urma cărora au decedat 38 de persoane, iar 255 au fost rănite.

„Aceștia au explicat conducătorilor auto că „mie nu mi se va întâmpla” nu există, că viteza ucide și asta este demonstrat zilnic, că starea de ebrietate face victime și lasă oameni nevinovați cu sechele pe viață, că în timpul stopărilor „neîntemeiate” în viziunea șoferilor sunt depistați conducători auto sub influența alcoolului sau drogurilor, că atunci când va fi o conlucrare eficientă între șoferi și poliție și respect reciproc, vom avea un trafic sigur și liniștit”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Național de Patrulare.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!