Fenomenul poate fi observat în fiecare an, în luna august. În această perioadă atmosfera Pământului este săgetată de fragmente din coada cometei Swift-Tuttle, fragmente ce reprezintă bucăți de gheață și praf cosmic. 

Perseidele pot fi văzute pe cer cu ochiul liber. Trebuie doar să găsești un loc ferit de lumina orașului. Cele mai indicate sunt satele și culmile dealurilor, de unde poți vedea până la 100 de meteori într-o oră. 

Meteoriții intră în atmosfera Pământului cu o viteză între 15 și 65 km/secundă, aerul din jurul lor precum şi fragmentul se aprind din cauza frecării, temperatura ajungând la mii de grade. Astfel noi vedem o dâră luminoasă pe cer. De cele mai multe ori meteorii ard complet și doar rare ori ajung pe pământ. 

Denumirea de Perseide vine de la numele constelației Perseus, de unde par să vină. Dacă nu reușiți să admirați Perseidele în această noapte, specatcolul va continua și mâine.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!