„A fi împotriva curentului, a fi diferit, a te diferenția de toți ceilalți, după mine, înseamnă să te gândești la anumite domenii de bussines care încă nu există, sau dacă există să încerci să le faci altfel, să le faci diferit. Încerci să introduci un element de tehnologie, să simplifici un proces, să reduci costurile, astfel încât beneficiarul să primească același serviciu, dar mai simplu, mai ieftin, mai comod”, a spus antreprenorul.

Fiecare pas pe care îl face în afacerile pe care le dezvoltă este ghidat de dorința de a oferi servicii mai bune la prețuri mai mici.

„Poți să încerci să faci ceva total diferit, dar în sensul de a simplifica, de a reduce din costuri, de a face un serviciu mai ușor, mai accesibil pentru alții. Atunci, o așa abordare poate să aducă mari beneficii atât pentru cel care a inițiat afacerea, cât și pentru cei care utilizează acest serviciu”, a mai declarat Tudor Darie.

Acum aproape zece ani, Tudor Darie a făcut primele tentative de a iniția proiecte, care erau privite sceptic de majoritate. „Prima experiență este cea din zona media online. Noi am început să dezvoltăm un site de știri în perioada anilor 2007-2008-2009. Pe atunci când presa online însemnau știrile de a doua zi”, a spus el.

Trecând peste neîncrederea celor din jur, Tudor, alături de partenerii săi a oferit conceptului o dimensiune practică. Astfel, cele mai importante noutăți ajungeau la cititori în timp real, la minut „Atunci era întrebarea: ce-i cu copiii aceștia? Ce fac ei? Era un moment mai straniu. Eram cumva și numiți: doi copii și trei sârme. În final modul ăsta de a plasa știrile în timp real, la minut, să devină realitatea pe care o avem astăzi”, a povestit antreprenorul.

O altă experiență care i-a marcat parcursul ține de implementarea proiectului de guvernare electronică. Tudor Darie a trebuit să lupte pentru o idee care era sfidată de majoritatea ministerelor din acea perioadă.

„Anumiți funcționari care aveau o hârtie în față și duceau evidența la tot felul de persoane, în momentul în care vii cu elementul de tehnologie și serviciul acesta devine online, unii oameni, prieteni, cumătri, trebuiau să-și piardă jobul. Respectiv, o parte din miniștri, o parte din funcționarii publici erau împotriva acestui proiect de guvernare electronică”, și-a amintit el.

În prezent, Darie dezvoltă o nouă afacere bazată pe un concept inovativ. Fagura.com încearcă să aducă elementul de tehnologie în zona finanțelor. „Astfel, cei care au bani și cei care au nevoie de bani se pot întâlni și se pot finanța unul pe altul. În final cei care au nevoie de bani pot accesa mai ușor dobânzi corecte, iar ceilalți pot câștiga mai mult decât depozitele bancare”, a menționat acesta.

Și această idee a fost întâmpinată cu mult scepticism, atât de societate cât și de profesioniștii din domeniu. „Când am prezentat această ideea unor prieteni din zona bancară, primele reacții pe care le-am avut au fost: Ești nebun? Așa ceva în Moldova nu-i posibil. Zero șanse să reușești”, a spus omul de afaceri. 

Ca de fiecare dată, principalul aliat pe care îl are Tudor Darie în acest nou proiect este încrederea că îi va reuși. „Eu cred în această idee. Cred va mai dura 1,2,3 ani până când vom reuși să afirmăm acest proiect pe piața locală. Până când lumea după ce va râde, va înțelege că este un proiect serios și va produce rezultate foarte bune pentru clienți”, a menționat el.

Vă așteptăm pe 22 august, ora 18:30, pe același acoperiș primitor de la „Portavita”, str. Petricani 17/22.

Partener general: Kaufland Moldova
Partener silver: VictoriabankDOR Wines
Parteneri gustoși: Wine GoghDallmayr Coffee Moldova

Partener Bilete: iTicket.md

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!