Prin hotărârea din 19 martie 2019 a Judecătoriei Chișinău a fost admisă cererea de chemare în judecată depusă de Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova și a fost dispusă încasarea, din contul „Fly One” în bugetul de stat, datoriei în sumă de 7.273.541 de lei; dobânda de întârziere în sumă de 1.340.523 de lei și penalitatea în sumă de 1.647.457 lei.

Totodată, s-a dispus încasarea taxei de stat în mărime de 50 mii de lei. Prin încheierea Curții de Apel Chișinău din 28 mai 2019, companiei i s-a acordat termenul de zece zile pentru prezentarea cererii de apel motivate și dovezii de achitare a taxei de stat în mărime de 37.500 lei.

Compania aeriană „Fly One” a fost fondată în septembrie 2015 de către trei persoane, inclusiv Maria Cebotari, soţia fostului ministru al Justiţiei, Vladimir Cebotari. Este administrată de Mircea Maleca, fost director al Autorităţii Aeronautice Civile și fost director al Companiei Air Moldova.

Detalii citiți pe www.zdg.md.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!