„Este o procedură internă. Această decizie a fost luată și făcută publică doar de organizațiile de la Nisporeni. Însă, o decizie definitivă urmează să fie luată la consiliile politice ale partidelor Platforma Da și PAS. Mai multe informații în acest sens cred că vă pot oferi  Maia Sandu și Andrei Năstase”, a declarat Ion Terguță pentru AGORA. 

Alegerile parlamentare anticipate vor avea loc concomitent cu cele locale la 20 octombrie curent. Atunci, cetățenii vor alege deputați în patru circumscripții electorale. 

AGORA amintește că în dimineața zilei de 30 iulie, Vlad Plahotniuc a anunțat că și-a depus mandatul de deputat. Și-a argumentat decizia prin faptul că toate instituțiile statului au fost politizate, iar influența Rusiei a sporit. 

De menționat este faptul că Ion Terguță a participat și la parlamentarele din 24 februarie curent, în aceeași circumscripție. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!