Potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, la studii de masterat au fost admiși 2.825 de tineri sau circa 98% din locurile vacante, iar 51 de oferte pentru masteranzi sunt libere.

La această etapă a admiterii, doar Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Nicolae Testemițanu” a încheiat procesul de înmatriculare. Celelalte instituții de învățământ universitar vor organiza sesiuni suplimentare de admitere până la 30 august 2019.

Cele mai solicitate specialități rămân a fi drept, business și administrare, finanțe, design, tehnologii informaționale şi comunicaționale, medicină și stomatologie.

Cele mai multe locuri bugetare rămase neacoperite sunt în domeniile educație, agricultură, inginerie (termoenergetică, biotehnologii, comunicații radio și televiziune, electronică aplicată etc.).

Ministerul Educației anunță că admiterea la studii superioare de licență s-a organizat pentru 169 de specialități, oferta fiind de 4.906 locuri bugetare, iar la master - 2.876 de locuri finanțate din bugetul de stat, în 17 instituții de învățământ de stat și 8 instituții private.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!