Bărbatul, de 58 de ani, a descoperit lipsa automobilului „Peugeot Boxer” în dimineața zilei de 12 august. Odată alertați, polițiștii au început căutările și au depistat mașina în sectorul Râșcani.

Tinerii, de 16 și 17 ani, au fost reținuți. Aceștia și-au recunoscut vina. Ei le-au spus polițiștilor că au spart geamul mașinii și că au pornit-o prin intermediul firelor de contact. Întrebați de scopul faptei, minorii au declarat că au vrut să se plimbe prin oraș.

Anterior, suspecții au mai fost cercetați penal pentru astfel de infracțiuni. Ei sunt cercetați penal în stare de libertate pentru răpirea mijlocului de transport. Conform legislației în vigoare, această infracțiune se pedepsește cu amendă de până la 67.500 de lei sau cu până la trei ani de închisoare.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!