Deși de facto groapa de gunoi se află la o distanță de aproximativ 100 metri de casele oamenilor, în acte ea are statut semi-oficial, informează Provincial.md.

În urma examinării situației, comisia de inspecție a ajuns la concluzie că zona de depozitare a deșeurilor trebuie să fie amenajată, îngrădită și dotată cu sistem de drenaj pentru scurgerea apelor, periodic compactată și să corespundă unei liste întregi de standarde.

Problema gropilor de gunoi este comună pentru mai multe localități din țara noastră. AGORA amintește că săptămâna trecută accesul autospecialelor către groapa de gunoi din localitatea Țânțăreni, raionul Anenii Noi, a fost blocat de un grup de protestatari. Manifestanții au împărțit șoferilor foi volante, pe care scria că nu mai pot transporta deșeuri din Chișinău la Țânțăreni.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!