Procuratura Chișinău anunță că învinuita a planificat omorul concubinului din timp. Având un copil comun, aceasta a mizat că astfel va putea intra în posesia mai multor imobile şi a conturilor bancare pe care bărbatul le deţinea.

În noaptea spre 31 octombrie 2018, după ce au consumat împreună alcool în casa, în care locuiau de mai mulţi ani, învinuita a aşteptat până concubinul a adormit. Apoi, femeia a incendiat mai multe elemente de mobilier din bucătărie, dar şi din odaia în care dormea victima, a închis toate geamurile şi a încuiat uşa de la casă, părăsind în grabă locuinţa. 

În scurt timp, bărbatul s-a trezit şi a încercat să se salveze, însă nu a izbutit, fiind încuiat pe dinafară de învinuită. Moartea concubinului, în vârstă de 60 de ani, a survenit ca urmare a intoxicaţiei acute cu monoxid de carbon. 

Raportul de expertiză judiciară inginero-tehnică a concluzionat că incendiul a avut două focare şi a fost generat de surse deschise de foc, aduse din exterior.

Femeia a apelat serviciul 112 după ce a survenit decesul victimei. Serviciul unic de urgență 112 nu a reacţionat la apelul telefonic al femeii, pompierii deplasându-se la faţa locului abia la ora 07.00 dimineaţa (peste 4 ore dupa apel), localizând incendiul şi depistând cadavrul bărbatului.

Femeia, în vârstă de 26 de ani, are interdicţia de a părăsi ţara, după ce recent, a încercat să părăsească teritoriul ţării, împreună cu copilul său minor, însă a fost reţinută pe teritoriul Aeroportului Internaţional Chişinău.

Pe de altă parte, Corina Cozlova, învinuită de omorul concubinului, spune că a ieșit din casă pentru a-și salva copilul de doi ani, dar a apelat la serviciul 112 pentru a-și salva concubinul, scrie Ziarul de Gardă. Femeia mai spune că pe drum se întâlnise cu un echipaj de poliție, căruia i-ar fi cerut ajutor, dar i s-a spus că nu ține de competența lor. 

Potrivit Procuraturii capitalei femeia ar fi comis omorul pentru a intra în posesia averii bărbatului, care avea mai multe conturi bancare și imobile. Corina Cozlova se declară nevinovată.

Concomitent, pe acest caz procurorii au iniţiat urmărirea penală şi în privinţa angajaţilor serviciului 112, sub acuzaţia de neglijenţă în serviciu, soldată cu decesul unei persoane.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!