„Am avut consultări numeroase, inclusiv cu companiile care au intrat pe piața tichetelor de masă și cu băncile comerciale. Ceea ce propunem este sa lăsăm în vigoare scutirile pentru impozitul pe venit și contribuțiile medicale, dar să introducem contribuțiile sociale. Pentru că, de fapt, propagarea instrumentului tichetelor de masă este o problemă pe termen lung, în special pentru bugetul asigurărilor sociale. Avem un deficit foarte mare anul acesta, de peste două miliarde de lei, la bugetul asigurărilor sociale, și nu ne putem permite un asemenea instrument”, a declarat Natalia Gavrilița, la ședința Comisiei economie, buget și finanțe de la Parlament.

În același timp, Natalia Gavrilița a anunțat că taxa pentru poluarea mediului va fi de 20%, dar nu de 50% cum a spus anterior. 

Această inițiativă fiscală a stârnit discuții aprinse în societate. Ministerul Finanțelor anunța atunci că impozitarea tichetelor de masă ar putea aduce 164 de milioane de lei în visteria statului.

AGORA amintește că pe 24 iulie, Ministerul Finanțelor a anunță că tichetele de masă vor fi supuse impozitării generale, prin achitarea contribuțiilor de asigurări sociale de stat obligatorii, a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală și a impozitului pe venit.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!