Perchezițiile au avut loc în dimineața zilei de 14 august, după ce presa a scris că Veaceslav Platon a participat, prin Spype, la o ședință de judecată de la Curtea de Apel de la Kiev, Ucraina. Astfel, a fost depistat telefonul mobil și cartela de care se folosea condamnatul.

ANP și conducerea penitenciarului nr. 13 au inițiat o anchetă de serviciu, unde urmează să fie verificate circumstanțele în care au pătruns obiectele în celula deținutului.

Pe numele lui Platon a fost deschis al treilea dosar penal, în care este învinuit de escrocherie în proporții deosebit de mari, în legătură cu furtul din sectorul bancar. Acuzarea se bazează pe declarațiile principalului martor – Ilan Șor. Acesta ar fi spus că ar fi luat și acordat credite la rugămintea lui Platon, care l-a dus în eroare.

Veaceslav Platon a fost condamnat la 25 de ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost acuzat de escrocherie și corupere a mascaților de la „Pantera”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!