Mai exact, pe aleile principale, cu o suprafață de 8.500 de metri pătrați, a fost instalat pavajul, lucrările respective fiind realizate în proporție de 80%. De asemenea, pe aleile secundare a fost așternut asfalt nou.



În prezent, se lucrează la amenajarea scărilor de granit de la intrarea principală în parc. Totodată, începând cu data de 19 august, va începe reabilitarea spațiilor verzi din zona de odihnă.


Lucrările respective urmează să fie finalizate până pe 30 august, se menționează într-un comunicat emis de Primăria Chișinău.


„La etapa a II-a de lucrări, pe întreg perimetrul zonei de agrement va fi amenajată o centură, prevăzută pentru persoanele care practică sportul și pentru bicicliști. De asemenea, urmează a fi instalat iluminatul public și cel decorativ, mobilier urban, iar la final este prevăzută amenajarea scenei pentru concerte. Tot în cadrul lucrărilor de reconstrucție a parcului, urmează a fi amenajat un stadion de minifotbal”, se mai arată în comunicat.


Costul lucrărilor de reconstrucție este de 4,6 milioane de lei.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!