„Accidentul din Rusia nu a avut nici un impact asupra situaţiei radiologice din ţara noastră. Aceasta rămâne să fie în conformitate cu normele admise şi nu prezintă niciun pericol pentru sănătate, cu atât mai mult pentru viaţa populaţiei”, a explicat Ion Apostol.

Vezi și: Rusia: Nivelul radiațiilor a crescut de până la 16 ori după explozia unei rachete într-o bază militară rusească

Informaţia a fost confirmată şi de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, care indică cod verde la capitolul calităţii aerului. Nivelul poluării aerului este prognozat ca redus.

Şi autorităţile din România indică că în acest sens se atestă o stare de lucruri normală. „Nivelul de radiaţii pe teritoriul României nu a crescut, în urma exploziei din Rusia”, a anunţat, pe 14 august, directorul general al Nuclearelectrica, Cosmin Ghiţă, citat de Agerpres.

Nivelul radiațiilor din orașul Severodvinsk a crescut până la 16 ori, după accidentul care a avut loc în timpul testării unui motor de rachetă cu propulsie nucleară, conform autorităților ruse. Agenţia rusă pentru energie atomică, Rosatom, a anunţat că cinci dintre angajaţii săi au murit în urma exploziei. Alţi trei angajaţi ai agenţiei au fost răniţi, suferind inclusiv arsuri.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!