MAI spune că va contribui, cu respectarea strictă a competențelor legale, la activitatea structurilor abilitate să desfășoarea ancheta de începere a urmăririi penale pe numele celor patru ex-demnitari: Ex-premierul Iurie Leancă, ex-guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Dorin Drăguțanu, fostul președinte al Parlamentului, Andrian Candu și fostul ministru al Finanțelor, Anatol Arapu.

„Având în vedere obiectivul prioritar asumat de noul Guvern al Republicii Moldova de reclădire a statului de drept în Republica Moldova, în vederea aflării adevărului, recuperării prejudiciului, identificării și pedepsirii tuturor celor care au contribuit la devalizarea bugetului de stat al țării, cu consecințe grave, pe termen lung, pentru securitatea și economia națională, Ministerul Afacerilor Interne va contribui, cu respectarea strictă a competențelor legale și în spiritul cooperării loiale între instituții, la activitatea structurilor statului abilitate să asigure buna desfășurare a anchetei în cauza solicitării comisiei de anchetă, constituită în baza Hotărârii cu nr. 46 a Parlamentului Republicii Moldova din data de 10 iunie 2019, de începere a urmăririi penale împotriva lui Iurie Leancă, Dorin Drăguțanu, Adrian Candu și Anatol Arapu, în baza analizei documentelor și a audierilor desfășurate în cadrul Comisiei”, spune MAI printr-un comunicat de presă.

AGORA amintește că deputatul Alexandru Slusari, președintele Comisiei de anchetă privind frauda bancară, a anunțat marți, 13 august, că a expediat un demers, adresat Procuraturii Republicii Moldova, prin care a cerut începerea urmăririi penale în cazul celor patru ex-demnitari de stat.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!