Vicepremierul a declarat că pe marginea acestui caz a fost pornită o anchetă pentru a determina care au fost interesele.

„O companie privată nu poate achita drepturile bănești ale unor funcționari publici. Aceeași companie Avia Invest STRL a încercat să promoveze prin intermediul unor funcționari publici un proiect de lege ce prevedea ca Poliția de Frontieră să fie exclusă din asigurarea securității aeronautice pe aeroportul Chișinău”, a declarat Năstase. Ulterior un raportul al Poliției de Frontieră în acest sens a fost respins în Comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică.

„Respingerea a fost la solicitarea lui Artur Reșetnicov. De promovarea proiectului de lege s-a ocupat Sergiu Bucătaru, secretar de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii”, a declarat ministrul de Interne.

Legea prevedea ca Poliția de Frontieră să nu participe la procesul de control al pasagerilor, al bagajelor, să nu aibă acces în zona de operațiuni aeriene unde se controlează mărfurile și poșta.

Năstase, alături de șeful de la Frontieră, dă asigurări că schemele au fost stopate. 

Compania Avia-Invest nu a comentat deocamdată aceste acuzații.  

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!