Conform CNA, acesta a fost documentat, pe parcursul a câteva luni, perioadă în care mai mulţi pacienţi au plătit pentru aşa-zise diagnoze false pentru a putea ieşi în concedii medicale plătite. Ofiţerii CNA au deja documentate peste 10 episoade. Mai multe persoane urmează să fie audiate în acest dosar pentru a stabili toate circumstanţele.

CNA anunță că pe numele medicului a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere pasivă, aceasta fiind reţinut în custodia CNA pentru 72 de ore.

Dacă va fi găsită vinovată, persoana riscă de la 3 la 7 ani cu amendă în mărime de la 4.000 mii la 6.000 de unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Urmărirea penală este exercitată de către Procuratura Anticorupţie. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!