Operațiunea a avut loc în cadrul a trei cauze penale inițiate cu privire la neglijenţa în serviciu, abuzul de serviciu și trecerea ilegală a frontierei de stat, unde sunt vizate persoane fizice și factori de decizie din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și a Serviciului Vamal.

MAI anunță că au fost ridicate materiale, obiecte, documente și suporturi informaționale, precum și alte probe care confirmă comiterea faptelor prejudiciabile.


În același timp, MAI spune că se întreprind toate măsurile necesare pentru stabilirea tuturor circumstanţelor pe cazul dat.

Perchezițiile au fost făcute de procurorii din cadrul Procuraturii Chișinău, împreună cu angajații Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI și Serviciul de Informații și Securitate (SIS)

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!