„Nu e permis ca în campania electorală Vlad Plahotniuc să vină la Ministerul Apărării, prin cazarme, la Academia Militară, ca la el acasă, să fie întâmpinat cu onoruri militare. Nu sunt permise asemenea abateri. Sunt vizate mai multe persoane. E inadmisibil ca, după alegerile locale, orchestra prezidențială să meargă la un primar de la PDM să-i cânte sonate, nu este bine”, a declarat Pavel Voicu.

Potrivit lui, în perioada anilor 2016-2019, mai multe persoane au primit în dar mai multe arme. Printre ele, și ex-președintele PDM, Vlad Plahotniuc.

„De la independență până azi, de la Ministerul Apărării au fost dăruite 77 de arme. Printr-un ordin, ministrul are dreptul să dăruiască arme de foc, carabine, pistoale. Până în 2015 – au fost dăruite 20 de arme, sunt foști miniștri, comandați ai Marelui Stat Major, persoane care și-au adus aportul Armatei Naționale și RM. Iar din 2016-2019 – au fost dăruite 57 de arme. Câte 2-3 la o persoană. Cine e capul de listă, o să trezească semne de întrebare. Pentru care beneficii Plahotniuc primește arme, pistol TT, ce a făcut dlui a distrus armata, dar nu a făcut altceva”, a mai spus ministrul.

Vezi și: Femei goale pe pereți și gunoi cât încape. Ministrul Apărării se declară dezamăgit de situația din cazarmele militare

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!