„Mizerie în cazarme, pe pereți la militari femei goale, hainele se usucă de-a lungul geamurilor. Ce reprezentăm noi? Un stat modern trebuie să aibă și o armată modernă”, a declarat Pavei Voicu.

Oficialul a adăugat că nici nivelul de pregătire al militarilor nu este cel scontat:

„Tinerii care se înrolează în armată nu cunosc lucruri elementare, la fel ca și militarii în termen. Nu știu culorile drapelului, stema, nu știu o strofă din imn. Nu știu cine este conducerea statului, nu deosebesc gradele militare”.

Potrivit Legii despre obligaţiunea militară şi serviciul militar al cetăţenilor Republicii Moldova, cetățenii care au împlinit 18 ani urmează să fie încorporaţi în serviciul militar în termen sau pentru pregătire militară obligatorie.  Încorporarea se face de două ori pe an: în mai-iunie şi în noiembrie-decembrie. 

Termenul serviciului militar obligatoriu în Moldova este de 12 luni, iar pentru militarii care îndeplinesc serviciul militar cu termen redus – 3 luni.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!