Vom semna acest acord în condițiile în care socialiștii își vor asuma, alături de noi, edificarea statului de drept și reformarea din temelie a justiției și a autorității judecătorești, deoarece aici intră și Procuratura. În alte condiții nu”, a declarat Andrei Năstase după ședința de Guvern.

Totodată, Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a menționat că despre continuitatea procesului de dezoligarhizarea a statului. Scoaterea din captivitate a instituțiilor. Părțile trebuie să se angajeze plenar în realizarea acestui obiectiv. Platforma DA nu are divergențe privind edificarea statului de drept, reformele în justiție. Am propus un obiectiv de neadmitere a traseismului politic în cadrul Parlamentului. Așteptăm un anagajment ferm pentru alegeri locale libere și corecte”.

La rândul său, prim-ministra, Maia Sandu, a menționat că „un asemenea acord trebuie să includă toate elementele de reformă. Justiția este cea mai importantă reformă pe care noi ne-o propunem și pe care o așteaptă cetățenii. Trebuie să finalizăm discuțiile pe modul în care reformăm justiția și să consolidăm capacitatea instituțiilor în lupta corupției. (...) Sperăm foarte mult să ajungem la acest acord cât mai degrabă”, a declarat Maia Sandu după ședința de Guvern din 15 august.

AGORA amintește că președintele Igor Dodon a declarat, că acordul permanent dintre PSRM și ACUM „este la ultima etapă”. În același timp, șeful statului a spus că acordul ar putea fi semnat dacă formațiunile vor ajunge la un consens în ceea ce privește reforma Justiției.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!