„Este un show politic foarte și foarte ieftin, am mai spus asta. Înțelegem că majorității parlamentare îi este frică de Ilan Șor. Noi nu ne temem de ridicarea imunității, noi am înaintat inițiativa legislativă în acest sens, semnată de întreaga fracțiune, inclusiv de domnul președinte. Asta înseamnă că noi nu am avut nevoie de imunitatea parlamentară. Propunem tuturor deputaților să fie scoasă imunitatea de la toți”, a comentat Tauber. 

Întrebată dacă a vorbit cu Șor după ce acuzatorul a venit să-i ridice imunitatea, Tauber a negat.

„N-am vorbit cu dumnealui, el nu-mi raportează unde se află”, a spus deputata.

Pe 25 iulie, prin decizia Curții de Apel Cahul, Ilan Șor a fost anunțat în căutare națională. În același timp, instanța a emis o încheiere care autorizează un mandat de arestare pe numele parlamentarului.

Pe 16 iulie, Procuratura municipiului Chişinău a demarat o serie de acţiuni de urmărire penală în dosarul pornit pe faptul trecerii ilegale, în perioada 14-17 iunie 2019, a frontierei de stat de către Ilan Șor. Acuzatorii afirmă că Șor a plecat din țară fără a trece controlul vamal și cel de frontieră.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!