Din imagini se vede cum bărbatul este ridicat de jos de doi polițiști, pe bulevardul Moscovei. „Te ridici, te rog frumos, și mă urmezi la sectorul de poliție”, a spus un al legii. La scurt timp, filmulețul a devenit viral pe rețelele de socializare.


Printr-un comunicat, poliția a explicat că incidentul a avut loc pe 14 august.

„Polițiștii, fiind implicați în serviciu la măsurile de profilaxie și combaterea comerțului neautorizat stradal, au observat un bărbat care, împreună cu soția și un copil minor, comercializa nuci. Forțele de ordine s-au apropiat și de câteva ori au preîntâmpinat soții că este interzis comerțul în stradă, recomandându-le să-și comercializeze marfa în locuri special amenajate”, se arată în comunicat.

Bărbatul nu s-ar fi supus însă cerințelor legale ale polițiștilor. Ar fi devenit agresiv și ar numit oamenii legii cu cuvinte necenzurate și i-ar fi îmbrâncit.

„Astfel, bărbatul a fost imobilizat și condus la sectorul de poliție, pentru documentare. Bărbatul a fost sancționat contravențional pentru „desfășurarea ilegală a activității de întreprinzător”, care se sancționează cu amendă de la 1.500 la 4.500 lei și pentru „nesubordonarea cu rea-voință dispoziţiei sau cererii legitime a colaboratorului organelor de ocrotire a normelor de drept”. Materialul urmează a fi transmis după competență în instanța de judecată pentru a se expune”, se mai menționează în comunicat.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!