Igor Dodon a spus că imunitatea lui Ilan Șor trebuia ridicată odată cu schimbarea guvernării. „Nu a fost voință din partea Procuraturii”, a explicat însă el.

„Nu pot da indicații, dar înțeleg din rapoartele care vin la Consiliul de Securitate că sunt mai mulți deputați, nu doar din Partidul Șor, care riscă să le fie ridicată imunitatea”, a declarat președintele.

Șeful statului a spus că „procesele se activizează nu doar pe dosarul furtului miliardului, cât și pe tot ceea ce ține de schemele de corupție”.

„Știu că CNA, Procuratura Generală și SIS au grupe comune pe mai multe dintre cele mai rezonabile scheme. Cred că ceea ce a fost azi în plenul Parlamentului este doar primul mic pas. Mic, important, simbolic. Dar e important că s-a început procesul. Vedem mâine sau în primele ședințe din luna septembrie. Eu cred că procesul va avansa destul de rapid”, a explicat Igor Dodon.

Pe 15 august, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a cerut ridicarea imunității parlamentare a deputatului Ilan Șor. Solicitarea a fost acceptată de majoritatea deputaților. Deputatul Partidului Șor Denis Ulanov a spus că această acțiune este „o răzbunare personală a lui Igor Dodon”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!