„Armele, două la număr, mi-au fost acordate de conducerea Marelui Stat Major în semn de apreciere a militarilor pentru efortul depus în perioada mandatului meu. Sper că și activitatea domnului Voicu va fi apreciată în măsura realizărilor și va fi și dumnealui onorat… sau poate nu. În acest domeniu, ca și în politică, de altfel, e foarte important să lași loc de Bună Ziua”, a scris Eugen Sturza pe pagina de facebook.com.

Eugen Sturza a menționat că „dacă renunți legal la pistoalele din 1946 și achiziționezi câteva mii noi în loc, cred că mai mult e o realizare, decât o „pierdere” pentru militari, dar niciodată nu mi-am dat personal vreo armă, fiind Ministru al Apărării”.

Fostul ministru al Apărării susține că „poate accepta frustrările ministrului socialist, dar nu pot accepta falsurile și minciunile cu care operează”.

„Știu că ministrul Voicu a vrut să vorbească despre:

- Numărul locuințelor de serviciu dublu acordat, comparativ cu toți anii precedenți;

- Proiectele de renovare a infrastructurii, cum ar fi complexele sportive cu bazin, blocurile sanitare și cantinele Armatei Naționale;

- Centrele de instruire modernizate recent;

- Spital și despre munițiile achiziționate pentru prima dată de la independență;

- Donațiile venite în Armata Naționala de la organizații nonguvernamentale și persoane care chiar au vrut sa ajute militarii; despre tehnica militară reparată, care și acum este demonstrată la exerciții și despre noile pistoale Glock, achiziționate pentru militari”. 

„Când vorbește despre dezastrul din Armata Națională, care am încercat să-l ameliorez prin proiectele menționate mai sus, dumnealui uită cum colegii lui socialiști protestau în fața Centrului de Informare NATO, cerând lichidarea Armatei Naționale, pentru povara bugetară pe care o are, dar nu uită să-și facă poze pe fundalul proiectelor inițiate de mine”, adaugă Eugen Sturza.

„Dumnealui trebuie să decidă dacă încă e consilier prezidențial sau anchetator penal, pentru că obiceiurile de anchetator penal nu-l lasă pe domnul Voicu să-și desfășoare activitatea de ministru și într-adevăr să dezvolte Armata Națională sau măcar să ducă până la capăt proiectele ambițioase inițiate în perioada mandatului meu”, a mai scris Sturza pe facebook.com.

AGORA amintește că ministrul Apărării, Pavel Voicu, a spus că parte din tehnica Ministerului Apărării era vândută pe 999.md, tone de muniții au ajuns în Armenia, iar trei lansatoare de rachete, din totalul de patru de care dispunea Republica Moldova, au mers la o companie offshore.

Pavel Voicu a spus că Vladimir Plahotniuc ar fi primit arme de la Ministerul Apărării, oferite în dar.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!