În calitate de președintă a Comisiei parlamentare pentru mediu, Violeta Ivanov a solicitat întoarcerea proiectului privind incinerarea deșeurilor în comisia de profil pentru a fi supus dezbaterilor și consultărilor publice, argumentând că o astfel de decizie ar avea urmări negative pentru cetățenii Republicii Moldova.  

„Doamna Ivanov vreau să vă spun că cea mai mare încălcare gravă și flagrantă este faptul cum dvs în turma de oi ați trecut de la PCRM la PD, deturnând votul cetățenilor Republicii Moldova”, a declarat Țîcu. 

În apărarea colegei sale a sărit parlamentarul Vladimir Cebotari.

„Stimate dle deputat Octavian Țîcu, care a venit nu știu de la ce formațiune politică și care nu are în spatele lui nici măcar o turmă de oi ca să fie parte a unei echipe - om sau lup singuratic, așa cum vă și comportați. O să vă rog să aveți un pic de respect față de cei care suntem aici. Noi nu mai vrem să acceptăm să vă bateți joc de oameni. Aveți puțin respect față de toți noi și față de acest for, dacă nu vă place o persoană sau alta”, a afirmat democratul. 

Nici Violeta Ivanov nu a lăsat ca episodul să treacă fără a-i replica ceva acumistului. 

„Nu mă voi coborî la nivelul dvs pentru a vă da o replică. Acea turmă la care vă referiți, a considerat 70% din acea fracțiune. Conform statutului unui partid, deciziile se iau cu voturile majorității. Vă invit la o cafea ca să discutăm, nu știu dacă vor ajunge la dvs aceste chestiuni, dar sunt gata să o fac. Nu sunt specialistă în box, nu voi coborî la nivelul dvs”, a replicat Violeta Ivanov. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!