Întrebați ce intenționează să cumpere, majoritatea au menționat rechizitele școlare, îmbrăcămintea și încălțămintea. Fiecare al doilea chișinăuian va cumpăra un rucsac nou și cadouri sau flori pentru profesori. Iar 16% din respondenți au spus că vor achiziționa gadgeturi pentru copii.


Datele acestui studiu mai arată că 21% dintre chișinăuieni au în familie copii care vor merge la școală în acest an. Aproape jumătate din aceștia au studii superioare, fiecare al treilea câștigă 10 și 15 mii de lei lunar, iar 51 la sută fac o muncă calificată – sunt specialiști sau muncitori calificați într-un anumit domeniu.

Șase din zece respondenții care-și pregătesc copiii pentru un nou an școlar sunt femei. De obicei, anume acestea se ocupă cel mai des de cumpărăturile pentru copii, concluzionează compania care a realizat sondajul.


Datele au fost colectate în perioada iulie-august 2019. Marja de eroare este de +/- 3%.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!