La Criva, către ora 07:40, s-a format pe sensul de ieșire din țară o coloană de 50 de mașini. Poliția de frontieră recomandă călătorilor să aleagă pentru trecerea frontierei punctul de trecere din apropiere Larga-Kelmențî, care funcționează în regim normal. 

Așa arată coada de la Palanca:

Criva - Mămăliga:


Circulație îngreunată e și în punctul de trecere Mirnoe, după barieră la ora actuală sunt în jurul a 40 de mașini care așteaptă ieșirea din Republica Moldova. Rândul format pe partea moldovenească este condiționat de blocajul creat la intrarea în Ucraina, prin punctul de trecere Tabaki. În acest sens, recomandăm participanților la traficul transfrontalier să opteze pentru punctul de trecere Vulcănești.Un ambuteiaj este creat la intrarea în Ucraina, în punctul de trecere Starokazacie. Rândul creat pe traseul tranzit ajunge până în punctul de trecere Tudora, fapt ce poate genera un flux majorat pe partea moldovenească.


În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 90 903 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 48 428 a fost înregistrat pe sensul de ieșire din Republica Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane un număr mai mare a fost consemnat al trecerilor cetățenilor moldoveni – 49 820 traversări. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 19 823  traversări, cu un număr mai mare înregistrat al mijloacelor de transport înmatriculat în străinătate – 10 329 traversări autovehicule.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost:
PTF Leușeni – 12 950 traversări persoane;
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 12 281 traversări persoane;
PTF Sculeni - 7 543 traversări persoane;
PTF Cahul – 7 324 traversări persoane;
PTF comun Palanca - 6 344 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 6 529 traversări persoane;
PTF Otaci - 6 937 traversări persoane;
PTF Tudora - 6 819 traversări persoane.

Poliția de Frontieră recomandă:
- verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
- tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.
- îndemnăm agențiile de turism să notifice Poliția de Frontieră, în prealabil cu 24 de ore, despre sosirea grupurilor de turiști în punctele de trecere.
- pe parcursul celor trei luni de vară, motocicliștilor li se permite trecerea tuturor formalităților de frontieră fără a sta în rând cu alte tipuri de mijloace de transport.
- în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.
- manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!