Potrivit documentului, pe parcursul anului 2019, Răilean a ridicat de la ASP 549 744 lei, ceea ce înseamnă că salariul său era de 78 de mii de lei pe lună.

Alte 300 de mii de lei, familia Răilean le-a încasat după ce a vândut o mașină.

În declarația de avere și interese personale, Serghei Răilean a trecut un teren în valoare de 473 mii lei, un spațiu comercial și o casă de locuit de 208 m2, a cărei valoare indicată se ridică la 1,6 milioane lei.

Într-un cont bancar, familia Răilean păstrează 308 mii lei, iar pe câteva carduri bancare păstrează 27 mii lei și o mie de euro.

Serghei Răilean a plecat din funcția de director al ASP la 25 iulie după ce a fost demis de Guvern. Acesta a deținut funcția de director general la ÎS „Registru” din 2017, cariera sa profesională fiind strâns legată de numele fostului premier, Pavel Filip.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!