„În toată această epopee cu „depolitizarea” Curții Constituționale cele mai „de râs și de plâns” sunt reacțiile celor de la ACUM - complici direcți la toate aceste fărădelegi. Prim-ministrul (tot ea președinte PAS) spune că „este un lucru grav” ce se întâmplă, iar secreterul general al guvernului (membru PAS) cere demisia președintelui CC. Poate n-ați observat, stimați colegi de la ACUM, dar ACUM sunteți la guvernare!”, a scris democratul.

Fostul premier îi reproșează actualei șefe a Executivului că în componența Înaltei Curți au ajuns tot oameni pe care i-a votat partidul pe care aceasta-l conduce.

„„Este un lucru grav” că un președinte de partid membru al coaliției de guvernare își trimite oamenii (membri de partid) în funcții la CC, iar apoi se minunează public și iarăși „nu-i place ce a ieșit”. Membri de partid ați trimis, membri de partid au fost aleși în funcții! „E logic!””, a parodiat Filip fostul slogan al socialiștilor în alegeri.

„Toate acestea îmi amintesc de un fost deputat, care spunea, în cel mai sincer mod, „eu am o părere, dar nu sunt de acord cu ea””, a conchis Pavel Filip.

Amintim că azi prim-ministra Republicii Moldova, Maia Sandu, a catalogat numirea lui Vladimir Țurcan în funcția de președinte al Curții Constituționale drept „gravă”. Mai mult, șefa cabinetului de miniștri a declarat că are motive să presupună că votul a fost fraudat.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!