În același timp, ministra Finanțelor, Natalia Gavrilița, solicită ajutor în elaborarea regulamentului care să împiedice venirea la conducerea Serviciului Vamal al unei persoane nepotrivite.

„Serviciul Vamal are nevoie de o reformare majoră pentru a elimina scheme, a funcționa transparent și eficient și a facilita fluxurile economice internaționale. Vă rugăm să ne ajutați să facem un regulament și un concurs care să împiedice venirea în fruntea Serviciului Vamal a unei persoane nepotrivite pentru curațarea sistemului”, susține Natalia Gavrilița.

În special, ministra Finanțelor anunță că „va aprecia propunerile ce țin de asigurarea integrității candidaților admiși la etapele următoare ale concursului”.

Inițiativa de a cere ajutor din partea oamenilor, vine după ce câteva concursuri publice recente au generat multe nemulțumiri în societate, precizează ministra Finanțelor. „După aceste concursuri, au devenit clare riscurile asociate unor astfel de opțiuni de identificare a candidaților: prezența în comisie a unor persoane cu interes politic pronunțat, evaluarea competențelor ignorând alte calități umane, precum integritatea, lipsa unor persoane bine pregătite și oneste care să-și dorească să participe în concurs. Conștientizând toate aceste riscuri, mi-am propus să organizez concursul pentru directorul Serviciului Vamal astfel încât să evit toate problemele enumerate”, adaugă ministra Finanțelor, Natalia Gavrilița.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!